U heeft het vermoeden dat er in uw bedrijf gefraudeerd wordt, of u weet dit zelfs zeker. Dit is waarschijnlijk een zeer lastig moment. Niet zelden is de fraudeur namelijk een medewerker die u al jaren kent en waarvan u het nooit verwacht had. Hoe ga je daar mee om? Wat is je doel? Hoe voorkom je dat je in conflict komt met zijn of haar collega’s?

Vaak kiest de ondernemer er voor om de constatering in de doofpot te stoppen, omdat goede raad moeilijk te vinden is.

Wij kunnen u direct helpen. Allereerst met advies (waarbij het eerste gesprek gratis is). Wij kunnen voor u een onderzoek instellen en ‘de waarheid aan het licht brengen’. Wij doen dit altijd in volledig overleg met u als opdrachtgever en houden ons hierbij aan alle wet– en regelgeving op dit vlak.

Maar ook kunt u de afhandeling deels uit handen geven, zodat u niet (alleen) overal op aangekeken zal worden. Wat betreft de afhandeling zijn er veel mogelijkheden. Van het gebruiken van de informatie om stil van een medewerker afscheid te kunnen nemen, tot civiele en strafrechtelijke procedures aan toe. Wij werken altijd zeer discreet en volledig naar uw wensen.